MinTh herneemt

‘De Vleermuis’

van Johan Strauss

tickets

MinTh herneemt

‘De Vleermuis’

van Johan Strauss

tickets

MinTh herneemt

‘De Vleermuis’

van Johan Strauss

tickets

MinTh herneemt

‘De Vleermuis’

van Johan Strauss

tickets

MinTh herneemt

‘De Vleermuis’

van Johan Strauss

tickets

Wegens groot succes:

MinTh herneemt ‘De Vleermuis’ van Johan Strauss

1874. Wenen. De première van “Die Fledermaus”, de bekendste operette van Johan Strauss. Vooral na in Berlijn en Parijs werd het stuk immens populair. “Die Fledermaus”, representatief voor de operette en toch een buitenbeentje. Op het eerste gezicht lijkt ze een ‘gezongen klucht’ (Posse mit Gesang en opéra comique), zoals die al in de 18de eeuw bekend was en zoals de Opéras Bouffes van Offenbach, vol parodie en kabareteske passages. En vergeten we niet de dansmuziek, vooral de hemelse walsen. Wil u meedeinen of misschien wel meedansen ?

Lichtklassieke, vooral feestelijke muziek dus, die de toeschouwer glimlachend mee naar huis neemt. Maar er is meer: de escalatie van overspel, identiteitsverwisselingen, dronkemanstoestanden en slapstickhumor verhult een maatschappijkritische ondertoon. “Die Fledermaus” overstijgt de oppervlakkige, verbloemende romantiek. De kapseizende Oostenrijkse burgerlijke cultuur wordt flink bekritiseerd: hypocrisie, bedrog, schrijnende sociale tegenstellingen, de oppervlakkigheid van de sekt- en seksparty’s die de elite organiseerde. Daardoor verliest de operette haar zoeterige sentimentaliteit.

Dolkomisch maar met een diepere betekenis. Dat verantwoordt opnieuw de doordachte keuze van MinTh, om deze sprankelende komedie te hernemen in tal van concertzalen, waaronder deSingel. Ambitie, professioneel perfectionisme op muzikaal en dramatisch vlak leiden de groep naar ongekende prestaties. Wie hun versie van “De Vleermuis” reeds zag, komt terug. Wie deze topoperette miste, wordt zeker verwacht. Met o.m. Anne Lauwereins, Marcel Van Dieren, Elke Caluwe, Martijn Sanders, Ildiko Van Dyck, Glenn Desmedt, Roel Lauwens, Steve De Schepper, Anouk Antonissen.

Data en locaties voorstellingen

za 16/09/2017 – 19.30u  CC Zwaneberg – Heist-op-den-Berg

vr 29/09/2017 – 20u  deSingel – Antwerpen

vr 06/10/2017 – 20u  de Zoerla – Westerlo

Ticketverkoop